Манов мед на АГРА 2019

2019-02-25 09:48:55
Манов мед на АГРА 2019

АСОЦИАЦИЯ БИО ПЧЕЛИНИ СТРАНДЖА представи своя продукт – манов мед на едно от най-големите икономически събития за агробизнеса в Югоизточна Европа - Международна селскостопанска изложба АГРА 2019.

На щанда на Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) в Палата 2, редом до изключителните продукти, наложили се и познати на пазара у нас и в чужбина, кат: био вината Каберне Совиньон, Сторгозия, Совиньон блан, Шардоне и Москато Бианко на „Албена Симеонова 1” ЕООД, месните продукти на "Дивата ферма" село Горно поле, консервите и сладката на био ферма “Поляна“ сирената на „Козле“ ООД и Нестинари млечни продукти и други, тази година се представи и АСОЦИАЦИЯ БИО ПЧЕЛИНИ СТРАНДЖА със своя манов мед.

От създаването си Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) работи за утвърждаване на българските биологични продукти и защитава интересите на биопроизводителите. Именно, благодарение на БАБ, чийто член е сдружението от съвсем скоро,  БИО ПЧЕЛИНИ СТРАНДЖА  успя да покаже на посетителите своя манов мед и да им даде възможност да се запознаят с този единствен по рода си продукт.

Мановият мед добиван в Странджа планина печели все повече популярност и почитатели сред ценителите на меда. Със своите изключителни вкусови и качествени показатели той се нарежда сред така наречения „бутиков“ мед.

Биологичното производство изключва употребата на всякакви изкуствени добавки и подобрители, това е цялостен системен подход, основан на система от процеси, които водят до устойчивост на екосистемите и хуманно отношение към животните. Не е лесно да си биопроизводител – този вид производство изисква много много допълнителни знания, умения и в пъти повече труд и средства. Но био храните са продукти със запазени хранителни качествени стойности, набавяйки нужните вещества на организма за правилното му функциониране, ето защо търсенето на органични продукти се увеличава, включително и на био манов мед.