БИО ПЧЕЛИНИ

В „БИО ПЧЕЛИНИ СТРАНДЖА” членуват 7 земделски стопани - пчелари. В типичните за Странджа вековни дъбово-букови гори с вечно зелени храсти и редки защитени растителни видове се отглеждат по биологичен начин 700бр.- 900бр. пчелни семейства, собственост на пчеларите от Дружеството. Всяко едно семейство е както под постоянен  контрол на ветеринарно медицинските служби, така и на био сертифициращите институции, а резултатът – МЕД с изключителни вкусови и качествени показатели.

 

Годишният добив на Bio Bee farms Strandja Ltd. е основно манов мед, между 10тона и 20тона , според природните условия през годината. Фермерите от асоциацията  предлагат и количества първокачествен натурален билков мед,  пчелен прашец, и пчелен клей (прополис).

 

Изборът на място (пчелин) за биологично пчеларство е едно от многото изисквания, с които собственикът му трябва да се съобразява. Това изисква да се подбере не само мястото, където ще бъдат разположени пчелните семейства, но да се проучи и целия район по отношение на изискванията, отразени в нормативните документи (наредба №35 на МЗГ). 
Мястото, на което ще бъдат разположени пчелните семейства трябва да отговаря на доста изисквания, свързани от една страна с възможности за развитие на пчелните семейства, а от друга с възможностите за получаване само на биологично чисти пчелни продукти.
 

 

НЯМА ПОДАДЕНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЧЕЛАРЯ  

Виж още
Без снимка

НЯМА ПОДАДЕНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЧЕЛАРЯ  

Виж още
Без снимка

Ние сме Димитър и Маргарита Станкови от гр.Бургас , ...

Виж още
ЗС Маргарита Станкова - ПЧЕЛАРСКА ФЕРМА СТАНКОВИ

Здравейте, Ние сме семейство Желязкови – Мария и ...

Виж още
ЗС Мария Желязкова - ПЧЕЛЕН ДАР

Планината носи особено очарование – Рила, Пирин, ...

Виж още
ЗС Петко Калоянов и ЗС Десислава Калоянова - ВЕЛКОВ МЕД

НЯМА ПОДАДЕНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЧЕЛАРЯ  

Виж още
Без снимка