ЗС Маргарита Станкова - ПЧЕЛАРСКА ФЕРМА СТАНКОВИ

Ние сме Димитър и Маргарита Станкови от гр.Бургас , ентусиасти и оптимисти, че и след навършени 55 год. може да откриеш ново, много различно от досегашното си занимание. Завладени от красотата на Странджа, превърнахме пчеларството от хоби в основна дейност. Пчеларството е и семейно занимание от 1980 г., което прекъснахме 2008 г , а сега възродихме в памет на нашия баща Петър Киров, един от най – добрите пчелари в Странджа. 

        

Собственици сме на два пчелина, разположени в живописната местност "Гарван", района на с. Писменово, община Приморско. Десетки извори в района дават началото на минаващата в близост река Гарван.

Мястото е изключително богато на диворастяща медоносна горска и ливадна растителност, което позволява не само попълване на нуждите от пчелен прашец и нектар за нормалното развитие на пчелните семейства, но и за добив на полифлорен билков мед. Сред медоносната растителност има и много лечебни растения, като събраният от тях нектар придава на меда целебни свойства.

Огромните масиви от дъбови гори, които заобикалят местността пък са източник за добив на уникалния за региона на  Странджа планина – манов мед.


Двата пчелина включват общо 100 бр. пчелни семейства, които са билогично сертифицирани от сертифицираща компания: Балкан Биосерт ООД.

Оборудването и инвентара, които използваме при добиването на меда са на водещите производители в тази област:  Lyson- Полша и  Lega- Италия.

 

Пчеларска ферма Станкови предлага био пчелен манов ...

Виж още
ПРОДУКТИ