Био пчелен манов мед - Пчеларска ферма Станкови

0 / 5 (0 гласа)

Манов мед    - получава се от маната (това е сладкият сок, който се отделя от листата на дъба, когато са нападнати от насекоми, обикновенно листни въшки, както и ексрементите на тези насекоми, които се хранят със сладкия сок). Паразитите връщат обратно по листата приетия еликсир, като преди това го обогатяват с ензими. Пчелите събират обогатената с ензими мана, обработват я и с нея произвеждат лековития мед.

Oсвен от листни въшки, пчелите събират мана също така и от дъбовите желъди, нападнати от желъдовия хоботник и от жълъдови плодови червеи.

Маната  представлява светла и прозрачна течност, която в течение на времето придобива тъмен цвят, достигащ до черно. Наситеността на цвета зависи от микрофлората в маната и периода на събирането й.

Мановият мед се получава при едно особено съчетатие на климатични и географски фактори. Той иска влажност, топло време и дъбови дървета.

Това съчетание най –добре се проявява в Странджа планина, поради географското иместоположение-  близостта до морето и  притежаването на огромни масиви от дъб.

Мановия мед е богат на минерали, въглехидрати, витамини, фолиева киселина и е силен антиоксидант. Той е чудесна храна за деца, спортисти, хора, които се възтановяват след боледуване. Изключително е полезен за лечение и профилактика.  Редовната му консумация нормализира работата на черния дроб. Освен това понижава кръвното налягане, стимулира кръвообращението и има укрепващ ефект върху сърцето.

 Това, което го отличава от другите видове мед е че съдържа стотици пъти повече микроелементи и е с  по-силен ензимен състав заради вторичното преработване от листните въшки.

Нетно тегло: ...............г

8.00 EUR